Menu

Ons verhaal

Muziek heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gehad. Thuis groeiden we op met muziek, mijn ouders spelen verschillende instrumenten, mijn zusjes en ik hebben muziekles gehad en de muziek stond altijd aan bij ons thuis. Persoonlijk had ik een haat-liefde verhouding met het bespelen van instrumenten. Ik was gewend dat alles vanzelf ging bij mij. Met instrumenten bespelen was dat niet zo, en dat frustreerde. Na wat jaren piano- en keyboardles gevolgd te hebben stopte ik toen ik naar de middelbare school ging. Mijn interesse in muziek was echter nooit minder geworden. Ik luisterde de hele dag naar muziek en was verknocht aan Hip Hop muziek. Het duurde niet lang voor ik besloot zelf eens te proberen om teksten te schrijven en deze te rappen.

Passie

Dat bleek een gouden greep. Ik genoot zo van het spelen met woorden, verschillende ritmes bedenken en dat ook nog overbrengen met je stem. Waar ik ooit zoveel moeite had met oefenen stak ik nu vele uren in het rappen. Ik kocht een microfoon en zo kon ik zelf thuis liedjes opgaan nemen. Ik raakte via internet in contact met andere jongens die van Hip Hop hielden en kreeg af en toe muziek die zij maakte toegestuurd met de vraag of ik daar op kon rappen.

Een bijkomend voordeel

Het begon met onzinnige tekstjes over feest en stoerdoenerij. Uiteindelijk werd ik een keer verliefd en waar het hart vol van is daar loopt de mond van over. Ik merkte dat ik al die nieuwe emoties op papier kon zetten en er liedjes van kon maken. Hoe vet was dat! Ik was een hevig verliefde rapper en regelmatig een rapper met hevig liefdesverdriet.

Ik verwerkte mijn emoties ze te vertalen naar muziek. En die kracht heeft mij later geholpen om de moord op mijn oom en de daaropvolgende nasleep en drama te verwerken.

Roeping

Op dat moment had ik echter nog niet door dat dat wellicht iets zou zijn wat andere mensen ook zou helpen. Vele jaren later toen wij MusiCare begonnen begreep ik pas hoeveel waarde muziek voor mij had gehad en hoe het mij geholpen had. Die waarde wilde ik overbrengen. Ik begon met muziekles te geven maar haalde niet de voldoening uit het 1 op 1 lesgeven. Ik wilde een groter publiek bereiken. Mijn missie en mijn doel verdienen een groter publiek.

Huidige toestand muziekeducatie

Ik kwam erachter dat muziek en muziekles op basisscholen de afgelopen jaren steeds minder aanwezig waren geworden. En dat terwijl muziek zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van het brein. Professor Erik Scherder geeft hier regelmatig lezingen over op tv en is zelfs ambassadeur van de stichting Meer Muziek In De Klas.

Daarnaast geloof ik dat je muziek ook heel goed als vakoverstijgend middel kan inzetten. Gebruik muziek om taal te stimuleren, leg breuken uit aan de hand van muzieknoten, topografie aan de hand van liedjes  en ga zo maar door.

Eigen methode

Ik besloot MusiMoves op te richten, een tak binnen MusiCare die zich volledig richt op het onderwijs en als missie heeft om muziek een vaste plek in het (basis)onderwijs te geven.

Hoe ik dat doe?

The M.u.s.i.c. Adventure Model ©

© MusiMoves - Onderdeel van MusiCare - Alle rechten voorbehouden