Menu

Onze bijdrage aan Brede Basisschool De Haren

Op deze school in Den Bosch was er behoefte aan een teamtraining over muziekles. De bedoeling was om tijdens de training handvaten aan te reiken zodat de leerkrachten zelfstandig aan de slag konden met muziekles.

The M.U.S.I.C. Adventure Model

Tijdens de training kwam al snel naar voren dat iedereen het belangrijk vond dat er muziekles gegeven werd. Er stonden zelfs een aantal lesmethodes klaar in de kast. Toch deden de meeste niets aan muziekles. Het bleek tijd om de module Mindset uit de M.U.S.I.C. Adventure model in te zetten.

Hoe kan het nou dat je iets heel belangrijk vindt maar het niet doet?  We gingen met die vraag aan de haal en aan de hand van voorbeeldmuzieklessen probeerden we om tijdens de training al zelf lessen te bedenken die direct konden worden ingezet.

Verrassing.

Er bleek behoorlijk wat talent te zitten. Voor we het door hadden was een meester een complete rap aan het schrijven en deed deze voor aan het team. Een ander vertelde een prachtig verhaal over een optreden waar hij of zij dierbare herinneringen aankoesterde. Allemaal prima startpunten voor verschillende soorten muzieklessen!

Wil je ook een impuls in je team door middel van een training?

© MusiMoves - Onderdeel van MusiCare - Alle rechten voorbehouden