Menu

Onze bijdrage aan De L.W. Beekmanschool

De L.W. Beekmanschool heeft een speciale plek in  ons hart. Het was de eerste school waar wij terecht konden om onze muzikale ideeën uit te proberen. En daarvoor zijn we ze nog elke dag dankbaar.

Algemene Muzikale Vorming

We begonnen met een Algemene Muzikale Vorming cursus (wat we inmiddels uitgewerkt hebben tot  Muzikale Zoektocht). We leerden ze van alles over instrumenten, ritmes, noten en schreven zelfs een eigen tekst op een bekende hit van Avicii – Wake Up. Dat laatste sloeg zo aan dat we daarop een nieuwe cursus baseerden.

Songwriting

De leerlingen op de L.W. Beekmanschool zijn creatief. Zo creatief dat we het aan durfde om zelf liedjes met ze te schrijven. We leerden ze om zelf teksten te schrijven en om muziek te kiezen die past bij de boodschap van de tekst. De muziek schreven wij maar de kinderen bepaalde de richting en het gevoel. Gedurende 8 weken schreven we zo liedjes. In week 9 namen we opname apparatuur mee en week 10 hadden we een optreden voor de school. We hebben in 2013 en 2014 zo 2 cd’s gemaakt met Beekman Hits. Allemaal eigen werk!

Wil je ook muziekworkshops die bij jouw school passen?

© MusiMoves - Onderdeel van MusiCare - Alle rechten voorbehouden